“No podem permetre que la crisi expulsi a gent que vol un servei de salut privat i de qualitat”

El passat octubre, el Dr. Josep Rius Vilardosa va assumir la direcció general de Mútua de Granollers, substituint al Dr. Ricard Blanch. Expert en gestió sanitària, al Doctor Rius li correspondrà dirigir una mútua amb 7.500 socis i 18.000 mutualistes i que realitza un 60% de l’assistència mèdica en centres propis.

Àmplia experiència en la gestió sanitària

El Dr. Josep Rius Vilardosa, nou Director General de Mútua de Granollers és especialista en Medicina del Treball, llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UAB, màster en Gestió Hospitalària, màster en Salut Pública i diplomat en Serveis Integrals de Salut per ESADE i en Implantació de Criteris de Gestió en la Sanitat per EAE. El Dr. Rius es va incorporar a la Mútua de Granollers l’any 2002 i, fins ara, ocupava el càrrec de sotsdirector de l’entitat i director mèdic de la Clínica Nostra Sra. del Carme. Amb aquest nomenament, Mútua de Granollers vol garantir la continuïtat de l’entitat com a referència del sector en el marc del mutualisme a Catalunya.

-Vostè ha recollit un testimoni d’èxit en una institució que és a punt de complir 65 anys. Sota el seu punt de vista, en què ha de millorar Mútua de Granollers?
Hem de continuar bolcats a donar el màxim i el millor servei mèdic als nostres socis i mutualistes de la forma més eficient. Continuar guanyant-nos la seva confiança dia a dia, fent-la més tangible. No en va, els nostres socis són els copropietaris de la Mútua i en ells i en la societat ha de revertir el nostre treball.

-Com es manté aquesta confiança?

Repeteixo que mantenint l’excel·lència en el servei. Això és, ampliant serveis i oferint les màximes especialitats mèdiques en les millors instal·lacions. Tenim un quadre mèdic de 2.000 especialistes i a més La Mútua té una clínica pròpia amb quatre quiròfans equipats amb l’última tecnologia, 18 habitacions i consultes externes de totes les especialitats. També tenim un centre de medicina avançada i en les nostres instal·lacions disposem d’una clínica de reproducció assistida. A més, la nostra presència s’estén a quatre delegacions: Caldes de Montbui, Sant Celoni, Arbúcies, i una seu comercial a Barcelona.

-En un sector de l’assegurança mèdica, on la lluita pel preu és constant, com actua Mútua de Granollers?

Constantment reformulem les nostres ofertes de pòlisses. No podem permetre que la crisi expulsi a gent que vol un servei de salut privat i de qualitat com el nostre. La nostra especialització ens permet ser competitius i solidaris en el preu fins i tot en edats superiors a cinquanta anys, una cosa no gaire habitual. Els nostres mutualistes gaudeixen d’especialitats i tractaments de salut millors que els d’altres mútues més conegudes i a un millor preu.

-Com queda Mútua de Granollers en aquest nou ecosistema de concentració de mútues?

He de dir-li que el regulador està sent molt exigent imposant-nos els requisits de Solvència II pel que fa a actius, supervisió i transparència. La nostra mútua ha respost perfectament, de manera que, dins del nostre àmbit estem ben posicionats per créixer. Som l’entitat de previsió social catalana capdavantera en l’àmbit de les assegurances de salut. Creixerem en el futur, i no només orgànicament, sinó també oferint a entitats de previsió més petites unir-se al nostre model d’èxit. Volem continuar guanyant presència territorial, augmentar la nostra base de socis i mutualistes, però mantenint sempre l’excel·lent servei en salut que ens ha permès ser un referent durant 65 anys.

http://www.comunicacionempresarial.net/mono_articulo.php?ida=5676&idpb=338