UN ANY MÉS LA MÚTUA COL·LABORA AMB EL XIPRER

En el marc de les accions solidàries en què Mútua de Granollers participa anualment, un cop més s’ha fet efectiva la col·laboració amb El Xiprer fundada per la Mercè Riera.

La tasca que durant més de 20 anys duen a terme des de la Fundació El Xiprer Vallès Oriental, ha estat abastament reconeguda amb distincions com la Medalla de la Ciutat de Granollers i amb la Creu de Sant Jordi que la Generalitat de Catalunya li va atorgar a la Mercè Riera l’any 2014.

Ja fa anys que La Mútua aporta el seu granet de sorra per contribuir a la labor diària que es realitza des del Xiprer. Els voluntaris de la fundació destinen els recursos que reben de les diferents entitats i empreses, donant suport alimentari, fent acompanyament i suport emocional a les persones que tenen una economia precària.

Són molts projectes de proximitat amb els que La Mútua s’hi implica, tenint sempre com a objectiu donar suport a l’activitat d’entitats, institucions i associacions que contribueixen a millorar d’alguna manera la vida de les persones del nostre entorn més proper. El projecte del Xiprer és un clar exemple de solidaritat que representa els valors que identifiquen la nostra mutualitat.

Enguany hem tingut l’oportunitat de compartir converses al pati del Xiprer amb la Mercè Riera, qui emocionada, ens va explicar com van posar en marxa el projecte fa 20 anys, totes les seves vivències personals i la feina que estan realitzant en aquesta llar per l’acolliment i la dignitat de les persones, que segons ens va comentar va néixer fruit d’una inspiració.

Des del Xiprer es dóna suport a 1.138 famílies i un total de 4.469 persones. Durant l’any es reparteixen 12.000 lots des del magatzem d’aliments de Les Franqueses i es serveixen 30 esmorzars i 60 dinars diaris al menjador del Xiprer. Aquests resultats són fruit de la feina i les aportacions dels voluntaris, socis, col·laboradors, empreses, donants i institucions.